Hlavní navigace

Parrot Disco: robotické samokřídlo létá rychlostí až 80 km/h [CES]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Známý výrobce dronů na CESu ukázala prototyp nového letounu jménem Disco. Dosud se Parrot zabýval konstrukcí kvadrokoptér, ať už šlo o modely Bebop, Spider nebo AR.Drone. Disco je ale samokřídlem. Nemá tedy trup ani ocas, tělo se skládá z trojúhelníkového křídla a vrtule vepředu.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Disco díky této konstrukci slibuje větší dolet i rychlost. Podle Parrotu dosáhne až 80 km/h a ve vzduchu zůstane až 45 minut. Na rozdíl od běžných RC modelů obsahuje spoustu autonomních prvků, takže s ním budou moci létat i úplní začátečníci. Vzlétne tak, že jej vyhodíte do vzduchu, přistát zvládne sám na původní místo. Obsahuje totiž GPS.

Parrot Disco

Na dronu je umístěn 14Mpx foťák s F2,3 objektivem schopný točit 1080p video, nechybí ani trojosá stabilizace. Dráhu lze předem naprogramovat, případně Disco řídit mobilem či ovladačem Skycontroller. Výrobce mluví jen o spojení přes Wi-Fi, ale vzhledem k rychlostem a doletu by bylo vhodnější i klasické rádio.

Parrot DiscoParrot Disco 

Snímané video lze sledovat speciálními brýlemi či na displeji mobilu/ovladače. Disco zaznamenává také telemetrická data, mimo jiné přesnou rychlost díky Pitotově trubici. Cílem Parrotu je dostat Disco na trh ještě letos.

 

Zdroj: Parrot

Byl pro vás článek přínosný?