Hlavní navigace

PewDiePie, největší hvězda mezi youtubery, si loni díky videím přišel na 180 milionů korun

Sdílet

Zdroj: Redakce

Švéd Felix Kjellberg, kterého internet zná jako PewDiePie, má nejsledovanější kanál na YouTube. Za pět let nasbíral 37,7 milionu odběratelů a ti jeho videa zhlédli více než devětmiliardkrát. A protože má ve videích reklamu, tak i velmi dobře vydělává. Jak ale prozradil loni na Redditu, více peněz daruje charitě, než kolik jich sám utratí.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Jeho společnost Pewdie Productions jen za loňský rok utržila 63,7 milionu švédských korun, z toho 63 milionů byl zisk před zdaněním (182 milionů korun českých). Když firmu v roce 2012 zakládal, první výdělek činil „jen“ 7,2 milionu švédských korun a hned další rok nato už za rok utržil 29,6 milionu.

 

PewDiePie hraje hry, u toho křičí a dělá vtipy. A přitom se natáčí na videa, která baví celý svět. Jak vysvětluje v aktuálním vlogu, lidé mu to často závidí a vytýkají mu, že jen sedí na zadku a vydělává takový balík. On sám na to ale reaguje slovy, že podobnou příležitost má každý.

Začínal jako chudý student, který ani neměl pořádný počítač. Odešel ze školy, začal prodávat ve fastfoodu a přitom objevil díru na trhu. Lidé chtějí vidět, jak někdo hraje hry. Protože umí výborně anglicky, dokázal oslovit tu nejširší možnou skupinu. Z koníčku se nakonec stal výnosný byznys. Pokud se nebojíte angličtiny, hlouběji se do jeho duše můžete podívat díky diskuzi na Redditu, jeho detailní profil je pak na Wikipedii.

Zdroj: Expressen via Engadget

Byl pro vás článek přínosný?