Hlavní navigace

Počítačíky Zotacu na rok 2016: pasívne, s Iris Pro, so 6× DP a do vrecka [CES]

6. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zotac, priekopník v oblasti small form factor, sa na práve prebiehajúcom výstavisku CESu pozornosť vzbudzuje každou konfiguráciou. Menším z dvojice bezhlučných počítačov je Zbox CI323 s Braswellom (Celeron N3150). V tomto prípade ide o iba o miernu evolúciu konceptu efektívnejším železom.

Úplnou novinkou je nasadenie dvakrát väčšieho modelu. Ten musí zvládnuť Core i5-6300U s podstatne vyšším (15W) TDP. Návrh chladenia skriniek má rovnaký základ, a to v dvojvrstvových perforáciách. Pod prvou, vrchnou v tvare včelích plástov, je ďalšia, už s jemnejším sitom.

Pasívne Zboxy C
Pasívne Zboxy C

Pútačom je Zbox MA761 so šesticou DisplayPortov a dedikovaným Radeonom R9 M365X. Komu budú bohato stačiť i tri výstupy, v ponuke bude model EA740 s inak identickou skladnou komponentov. To by boli Skylaky. Potom je k videniu jeden Broadwell s najvýkonnejšou inteláckou grafikou Iris Pro. Rozdielov je tu viac  namiesto rozhrania M.2 je 6Gb mSATA a popri dvoch DP je DVI-D. Zaujímavou je ignorácia HDMI.

 

Na svete je už i konkurencia pre Compute Stick a pod. Presné rozmery síce nepoznáme, Zotac PC Stick je údajne už od pohľadu väčší než „kľúčenkové“ riešenie od Intelu. Malým plusom je o chlp výkonnejší a úspornejší Atom x5-Z8300 a umožňuje už i pripojenie externej antény pre lepší signál Wi-Fi. Operačná pamäť je 2 GB, úložisko 32GB a viac než jedno USB (2.0) sa na malé telíčko zase nezmestilo. Klávesnicu s myšou budete teda musieť pripojiť cez HUB alebo cez jeden prijímač – bezdrôtovo.

Zotac Zbox MA761 Zotac PC Stick
Zotac Zbox MA761 a PC Stick 

O niečo málo väčšie, ale konektivitou podstatne nabitejšie Zboxy Pico T3 a T4 majú okrem novým procesorov oproti predchodcom navrch i vo video výstupoch, tentokrát už nie je dispozícii jeden, ale rovno dva a jedným z nich je už konečne i plnoformátový HDMI 1.4b. Rozdiel medzi T3 a T4 je v procesore, štvorka má vyššie taktovaný Cherry Trail (x7-Z8700). Zotac chvályhodne využíva USB 3.0 typu C. Okrem Sticku je na každom z počítačov v počte kusov aspoň jeden.

Zotac Zbox Pico
Zotac Zbox Pico

Zdroje: Liliputing, Laptop Release Date

Byl pro vás článek přínosný?