Hlavní navigace

PowerColor oznámil Radeon HD 7870 Devil aneb po stopách konceptu Devil 13

15. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nově představená karta od společnosti PowerColor ideově vychází z konceptu Devil 13. Tímto návrhem nebylo nic menšího než nereferenční Radeonu HD 7990, o kterém psal kolega Jan Olšan. Přestože dnes oznámená karta se řadí do střední třídy, bude pravděpodobně cílit na nadšence a tomu bude nejspíš odpovídat také její cena. Ta dosud nebyla zveřejněna, obdobně jako datum uvedení.

PowerColor HD 7870 Devil

PowerColor HD 7870 DevilPowerColor HD 7870 Devil

PowerColor přetaktoval jádro Radeonu HD7870 Devil z výroby na 1100 MHz, čip referenčního modelu pracuje na taktu 1000 MHz. Paměti si polepšily ze 4,8 GHz na 5 GHz. Součástí karty je také něco, co marketingové oddělení PowerColoru nazývá „Platinum Power Kit“. Jedná se o 7+1+1 fázové napájení s digitálním PWM, které má zajišťovat vysokou stabilitu karty při vysokém zatížení.

 

O uchlazení celé karty se pak bude starat dvouslotový chladič se třemi ventilátory, jejichž otáčky budou kroceny pomocí PWM regulace a pod nimi se skrz hliníková žebra proplétá čtveřice heatpipe. Podle výrobce by toto řešení mělo být tišší o 18 % a teploty by měly oproti referenčnímu řešení klesnout o 25 % oproti referenčnímu řešení. Záslepka karty pak čítá tradiční sestavu výstupů, jedná se o dva Mini DisplayPorty, HDMI a dvojici konektorů DVI.

Zdroj: PowerColor

Byl pro vás článek přínosný?