Hlavní navigace

Předobjednávky na nové iPhony jsou přijímány od pátku, tedy alespoň v Číně

16. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

iPhone 5 se zdaleka ještě neprodává a pravděpodobně se iPhone 5 ani nebude jmenovat. To však ani v nejmenším nemůže zastavit podnikavé Číňany, kteří začali na dosud nepředstavené iPhony přijímat předobjednávky.

Nakoupit je můžete v na webu Taobao.com, který spadá do prodejní sítě Alibaba Group. V pořadí šestý iPhone si zde můžete vydražit, přičemž minimální příhoz je asi 160 USD, nebo si ho rovnou přeobjednat za 6 999 čínských jüanů – asi 1 100 USD.

Nejedná se však o žádné HiPhony nebo MyPhony, Číňané pouze přijímají předobjednávky na nové iPhony, které mají být oznámeny koncem léta či začátkem podzimu. Ty posléze plánují nakoupit v Hong Kongu a převézt je zpět do Číny. Tam jsou nové jablečné produkty vždy dostupné o něco později. Podle lidí z Reuters, kteří kontaktovali některé z těchto prodejců lidé opravdu za tyto předobjednávky platí, hned v první den si prý neexistující iPhone zakoupili dva zákazníci.

Samotné iPhony však nejsou jediným podivným produktem, který si můžete objednat. Přímo na Alibaba.com se objevila ochranná pouzdra na iPhone 5, která svým tvarem potvrzují podlouhlé tělo a audio konektor umístěný ve spodní části vedle zeštíhleného dokovacího konektoru.

Ostatně v minulosti se již ti stejní prodejci trefili třeba s tvarem iPadu 2, kdy jsme ještě před oficiálním oznámením díky jejich pouzdrům věděli přesnou pozici zadní kamery na tabletu. Třeba se jim to stejné povede i letos s novým iPhonem.

Mimochodem, nejnovější iPad třetí generace se v Číně ještě ani nezačal prodávat. I kvůli sporům o obchodní značku iPad má k zahájení jeho prodejů dojít 20 července.

Zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?