Hlavní navigace

Přes WhatsApp si už zavolají všichni. Hovory dorazily do Windows Phone

24. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to poprvé, co zmiňujeme telefonování v souvislosti s WhatsApp. Populární komunikátor začal prosazovat volání v rámci ročního dolarového poplatku letos v březnu, kdy tuto funkci zpřístupnil uživatelům Androidu. V dubnu volání dorazilo na iOS. Po ne zas tak dlouhé pauze přichází volání také do klienta pro Windows Phone. Volat si tak přes WhatsApp mohou prakticky všichni.

Nová verze klienta kromě telefonování přidává možnost posílat kontaktům zvukové soubory. WhatsApp naleznete ve Windows Phone Store. Komunikační službu podle posledních známých informací používá měsíčně 800 milionů uživatelů. Její vývoj očividně probíhá odděleně od Facebook Mesengeru. Oba komunikátory vlastní Facebook, ale volání Messenger zavádí mírně později – Android s iOS se funkce dočkaly v dubnu.

 

Co se verze klienta pro Windows Phone týče, tak tam firma aktuálně teprve hledá vývojáře, který by telefonování na dlaždicové platformě zprovoznil. Mezitím však funkci WhatsApp zvládl vytvořit a vypustit do světa. Z přímého srovnání vychází klient WhatsApp pro Windows Phone lépe než Messenger, ačkoli ani ten není špatný.

Když už se zmiňujeme o WhatsApp, nenecháme si pro sebe, že verze pro Android čerstvě představila globální vyhledávání napříč konverzacemi. Pokud se rádi hrabete ve starých chatech, případně potřebujete najít konkrétní zmínku, hledání vám usnadní život. Klienta stáhnete z Google Play.

via Windows Central | WMPoweruser | Ubergizmo

Byl pro vás článek přínosný?