Hlavní navigace

Přichází AVG Do Not Track a WiFi Guard. Ukončete sledování na webu. Zdarma

29. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tuzemská firma neusnula na vavřínech, ale stále pracuje na nových technologiích, které by nám měly pomoci zvýšit zabezpečení. Funkce Do Not Track ovšem není ani tolik o bezpečnosti, jako o soukromí. Právě soukromí se v posledních měsících řeší možná častěji než samotná bezpečnost. Spoustu lidí trápí, že o nich Google ví naprosto všechno, že Facebook sbírá údaje o lidech, kteří si u něj nezaregistrovali účet – však to znáte sami nejlépe. AVG se rozhodlo bojovat se sledováním uživatelů. Zjednodušeně řečeno tak webové stránky nebudou díky Do Not Track schopné sbírat údaje o vaší osobě.

Tak by to alespoň mělo fungovat na teoretické rovině. Přijdete tím například o cílený reklamní obsah, protože weby nebudou moct zaznamenávat, co vás baví. Vaše aktivita zůstane více či méně utajená. Mimochodem, stejně se nazývá technologii implementovaná do některých internetových prohlížečů. Do Not Track ovšem v jejich podání reklamním serverům pouze sděluje, že si nepřejete být sledováni. Konečně rozhodnutí tedy nezáleží na vás. AVG zvolilo postup agresivnější, který si výrobci prohlížečů pořádně dovolit nemohou, a přikračuje k nelítostné blokaci. Pokud vás novinka od AVG zaujala, máme pro vás dobrou zprávu.

 

Tato funkce se stala součástí Servisního balíčku pro produktovou řadu AVG 2012, takže pokud některý program z uvedené série používáte, můžete si Service Pack 1 stáhnout, aniž byste museli něco platit. Dokonce si na své přijdou uživatelé základní a zdarma dostupné edice AVG Anti-Virus Free. Ať vlastníte kteroukoli z nabízených variant, Servisní balíček můžete stáhnout z www.avg.com/download. Jeho součástí je kromě uvedeného Do Not Track také druhá novinka, tentokrát s názvem WiFi Guard. Ta vám bude radit, zda se připojujete k bezpečné bezdrátové síti. To se bude hodit především těm lidem, kteří s sebou často tahají notebook na cesty a připojují se k Internetu z kaváren a jiných veřejným míst.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?