Hlavní navigace

První tiskárny se systémem Android jsou od Samsungu. Přivítejte Smart MultiXpress

8. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

S Androidem se budeme setkávat čím dál častěji, a to zřejmě nejen v rámci chytrých hodinek, automobilových navigací či konvertibilních notebooků. Společnost Samsung uvedla první multifunkční tiskárny (MFP) s OS Android na světě. Nová řada se jmenuje Smart MultiXpress a obsahuje na deset různých modelů multifunkcí rozdělených do čtyř kategorií.

Trendy zkrátka neodvratně vedou k růstu „inteligence“ všech elektrických spotřebičů a v případě tiskáren se v tomto ohledu již delší dobu projevuje snaha o co největší nezávislost na PC či serverech. To se týká nejen domácích tiskáren, ale poslední dobou právě i firemních multifunkcí, stojících ve většině případů kdesi na chodbě.

 

Nová řada Samsung Smart MultiXpress posunuje možnosti opět o něco dál a díky Androidu a nadstavbě Smart UX Center se jedná již o skutečně zcela samostatná zařízení, schopná např. tisku a procházení webu, e-mailů, fotografií ale i základní editace v podobě přidávání poznámek. U všech modelů řady Smart MultiXpress se tak děje prostřednictvím dotykového 10,1" displeje, který navíc poskytuje odezvu v podobě vibrací.

Samozřejmostí je i vysoká konektivita, a to i ta mobilní skrze platformu Samsung Cloud Print či NFC. V Česku a na Slovensku se objeví nejdříve modely řady M5370 (A4 jednobarevné MFP, 300 000 stran/měsíc) a M4580 (A4 jednobarevné MFP, 200 000 stran/měsíc), a to v průběhu letošního října, kdy bude známa také cena.

Zdroj: Samsung

Byl pro vás článek přínosný?