Hlavní navigace

Řadiče SandForce pro SSD dostanou nové funkce, budou šetřit energii

31. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost LSI, která od akvizice firmy SandForce vyrábí stejnojmenné řadiče pro rychlá úložiště typu SSD, oznámila, že její výrobky nově dostanou několik nových funkcí. Ty nebudou sloužit k dosažení vyšších přenosových rychlostí; tentokrát se výrobce soustředí na úsporu energie. Cílit tím bude hlavně na rostoucí segment Ultrabooků.

Přesné informace o nových funkcích sice zatím neznáme a vyjádření je poněkud vágní. Vyplývá z něj ovšem, že se nové funkce dostanou do řadičů řad SF-2100 a SF-2200, konkrétně zřejmě do typů SF-2141, SF-2241 a SF-2281, používaný například v SSD Kingston HyperX.

 

Novinka by mohla pomoci Ultrabookům (tedy alespoň těm dražším, které podle původních plánů využívají SSD, ne klasické plotnové disky s rozšířenou vyrovnávací pamětí) k delší výdrži na baterie, což je oblast, která stále docela dost výrobců trápí. Podle vyjádření LSI by to mělo být až o hodinu, což ale bude nepříliš vypovídající údaj – podobná prohlášení se obvykle opírají o měření v nejlepší možné situaci, kdy je notebook v co nejúspornějším nastavení a nikdo na něm nic moc nedělá. I kdyby však šlo jen o desítky minut a cena by zároveň příliš nenarostla, což stejně není moc pravděpodobné, měli bychom další důvod, proč si nějaký ten Ultrabook pořídit.

Zdroj: Legit Reviews

Byl pro vás článek přínosný?