Hlavní navigace

RapidShare nenechá své uživatele vydělávat, bojí se žalob

14. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

RapidShare reaguje na množící se žaloby proti filehostingovým službám a tvrdí, že už své uživatele nebude odměňovat, jako tomu bylo v dobách před změnou tarifního systému. V současnosti totiž vlastníci autorských práv jdou po konkurenčnímu MegaUploadu a dvě žaloby schytal také Hotfile – jednu od Liberty Media, ale ta zavážnější přišla od americké filmové asociace MPAA.

Právě s vyděláváním na pirátském obsahu mají vlastníci práv největší problém. Hotfile odměňuje štědře, ale u MegaUploadu mohou ti „nejlepší“ získat až 10 000 amerických dolarů. Viz srovnání RapidShare s největšími konkurenty.

To už je velká motivace pro ukládání pirátských děl, protože za fotky z dovolené by vám tolik nikdo nedal. Leda že byste tam vyfotili nahou celebritu. Uvědomuje si to také RapidShare, který sám unikl několika žalobám. Prý už nemůže zavést stejný odměňovací systém jako dříve (za stahování uložených souborů dostávali jejich uploadeři body a za body kupovali/prodlužovali účet), ale prý chystá alternativní model, který nebude tak snadným terčem útoků.

A správná motivace přinese uživatele, kteří budou ukládat a také stahovat. Provozovatelé RS to sice nepřiznali, ale poslední krutá změna pravidel jim zřejmě výrazně ubrala obou skupin uživatelů. Alespoň undergroundová diskuzní fóra jsou toho důkazem.

Zdroj: RapidShare

Byl pro vás článek přínosný?