Hlavní navigace

Rekord: Skype pokořil hranici 40 milionů lidí připojených současně

11. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jeden z kecálků neupadá, naopak se mu daří stále lépe. V dnešní době je to skoro zázrak, poněvadž s běžným chatováním se lidé obrací stále častěji na sociální sítě. Klasické chatovací služby tím pádem pomalu ztrácí význam a svou uživatelskou základnu. Zůstává také pravdou, že Skype se sociálních sítí nebojí, naopak má velmi vřelý vztah s Facebookem, který lze označit za hlavního nepřítele instant messagingových služeb.

Tip: Téma: od zrodu prostého textového chatování po FullHD video (1. díl)

Přímo ze Skypu tak můžete komunikovat s uživateli největší sociální sítě na světě, a to nejen textově, ale rovněž obrazově. Možná, že i tohle propojení má na používanost Skypu blahodárný vliv, na rozdíl od běžných komunikátorů se ale tato služba prosadila jako alternativa k telefonování přes mobily a pevné linky.

 

I když nevyužijete placených funkcí, stále můžete volat zdarma z počítače na počítač, což se také počítá. Vývojáři stěžejní schopnost dovedli takřka k dokonalosti, takže není divu, když pak často hlásí nové rekordy v používanosti. Jejich software se těší stále větší oblibě (a rozšíření, najdete ho i v některých televizorech), což dokládá poslední pokořená hranice 40 milionů uživatelů. Tolik lidí připojených současně lze považovat za velký úspěch.

Skype pokořil hranici 40 milionů lidí připojených současně; Zdroj: The Big Blog

Zdroj: The Big Blog

Byl pro vás článek přínosný?