Hlavní navigace

S novým iOS se Apple TV naučí Bluetooth. Bude možné ji ovládat klávesnicí

10. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do Apple TV druhé a třetí generace ukryl výrobce bluetooth čip, který však zatím nemá žádné uživatelsky viditelné využití. Nepřipojíte bezdrátové reproduktory, ani klávesnici. To by se mělo změnit s následující aktualizací iOS pro Apple TV. V beta verzích tohoto updatu se již objevila položka Bluetooth v menu a lze spárovat klávesnici.

Apple TV - Párování s Bluetooth klávesnicí
Apple TV - Párování s Bluetooth klávesnicí

  Apple TV - Párování s Bluetooth klávesnicí Apple TV - Párování s Bluetooth klávesnicí Apple TV - Párování s Bluetooth klávesnicí

Díky ní je možné proházet nabídku Apple TV pomocí kurzorových šipek, Play/Pause nahrazuje mezerník a Escape tlačítko pro navigování zpět. Největší výhodu však připojená klávesnice přináší zadávání textu – nejčastěji při vyhledávání nebo přihlašování do integrovaných služeb. Doteď to většina uživatelů pravděpodobně řešila zadáváním textu v aplikaci Remote na iPhonu nebo iPadu.

Zatím bohužel zůstává klávesnice jediným zařízením, které bude možné pomocí Bluetooth k Apple TV připojit. Zvuk i nadále bude možné bezdrátově do reproduktorů přenést pouze pomocí AirPlay a nespárujete ani Mac či PC.

Zdroj: 9to5mac.com


 



Byl pro vás článek přínosný?