Hlavní navigace

S tímhle trikem můžete snadno zfalšovat text na webové stránce

18. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Fotografii (mimo RAW) ani screenshot nelze považovat na důkaz, protože obojí lze snadno zfalšovat. Photoshop, Gimp a další editory dovedou v šikovných rukou kouzla nerozeznatelná od reality. Pokud ale potřebujete z různých důvodů přepsat text na webové stránce, než z něj uděláte screenshot, na grafický editor vůbec nemusíte sahat.

Jak zfalšovat text na webové stránce
Jak zfalšovat text na webové stránce

Všechny moderní webové prohlížeče mají tzv. inspektor prvků, pomocí nichž můžete celou stránku upravit (pochopitelně jen na vaší straně a jen do té doby, než obsah znovu načtete). V inspektoru projdete zdrojový kód a upravíte obrázek, text atd.

 

Je ale i jednodušší způsob, upozornil na něj Michal Špaček. Stačí otevřít libovolný web, spustit vývojářskou konzoli a vložit do ní kód document.body.contentEditable=true; a potvrdit Enterem. V Chromu, Firefoxu i Edgi stačí stisknout klávesu F12, ve Firefoxu se ještě musíte přepnout do karty Konzole.

Po odeslání příkazu je možné text na stránce upravovat stejně jako ve Wordu. Pokud máte v prohlížeči zapnutou kontrolu pravopisu, tímto trikem můžete také rychle zkontrolovat chyby na stránce (budou podtrženy červeně).

Příkaz v konzoli
Příkaz v konzoli

Byl pro vás článek přínosný?