Hlavní navigace

Samsung Alex: první netbook pro Chrome OS

29. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na jedné stránce Google utekla informace, že Samsung chystá notebook s kódovým označením Alex, který bude prvním nebo jedním z prvních netbooků s operačním systémem Chrome OS. Samsung Alex by měl vyjít podle všeho již toto léto. Google informace sice rychle stáhl, ovšem vše už bylo zaznamenáno.

Netbook od Samsungu má displej s rozlišením 1280 × 800 px, dá se předpokládat, že s úhlopříčkou 12,1". Překvapivým faktem je použitý procesor. V Alexovi tepe Intel Atom N550, dvoujádro na 1,5 GHz. Dříve jsme hádali ARM, vypadá to ale, že Chrome OS bude podporovat procesory klasické architektury x86. Procesor se svou integrovanou grafikou GMA 3150 má k dispozici 2 GB pamětí DDR3 a SSD SanDisk P4.

Dále je tu samozřejmě Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet a dokonce i Qualcomm Gobi, 3G modem. Nezapomnělo se na webkameru ani na čtečku karet, z portů tu je několik USB a D-Sub (VGA) pro připojení monitoru.

Všeobecné spekulace tvrdí, že partneři Googlu, tedy Samsung, Acer a další výrobci představí své modely s Chrome OS na Google I/O konferenci, která se koná 10-11. května / mája. Samsung Alex tak může být jen pár týdnů daleko od svého oficiálního odhalení.

Zdroj: Chromenieuws.nl

Byl pro vás článek přínosný?