Hlavní navigace

Samsung bude také zelený

7. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když jsem včera psal o nových „zelených“ monitorech od rivala Samsungu, společnosti LG, netušil jsem, že odpověď z tábora modrých příjde tak rychle. I Samsung si bere ochranu životního prostředí k srdci a uvádí pravděpodobně opět monitory s poměrem stran 16:9 (jak vidno z fotek), chlubící se spotřebou o 33 % nižší v porovnání s vlastními modely společnosti. Jak Samsung dosáhl tohoto ušetření odběru elektřiny není v tuto chvíli známo.

Energy Efficient monitor od Samsungu (a sličná asiatka k tomu)

Podrobnosti jsou zatím poměrně chudé, proto jen rychlý výčet: identifikovat tyto monitory nebude obtížné, zapamatujte si číslo 70 (celá série Sync Master 70 bude mít nízkou spotřebu). Parametry odezvy a dynamického kontrastu jako by z oka vypadly konkurenční sérii „W53 SMART“ od LG Electronics: 2 milisekundy a 50 000:1 jsou identické hodnoty, kterými se chlubí konkurence v minulé novince.

Monitory by měly být dostupné v 20" a 23" variantě. Díky stále poměrně netradičnímu 23" rozměru hádám Full HD rozlišení. 23" krasavce již nabídl např. e-shop Alfacomp.cz za velice příjemných 6370 Kč včetně daně, dvacetipalcový bráška je k dostání za bezmála pět tisíc korun.

Zdroj: Ecofriend

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku