Hlavní navigace

Samsung EyeCAN: ovládání počítače očima

28. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google očividně není se svými „chytrými brýlemi“ jediným výrobcem, který se snaží efektivně využít tohoto (pro mnohé z nás) nutného zla k zachování ostrosti obrazu. Samsung EyeCAN si však narozdíl od amerického giganta nebude zahrávat s tzv. rozšířenou realitou, nýbrž nabídne prostou alternativu k dnes běžnému ovládání kurzoru myší.

Cílovou skupinou jsou handicapovaní uživatelé, kteří mohou mít problémy s konvenčními periferiemi. Brýle jsou zhotoveny ze skla, přičemž jejich jedinou úlohou je precizní snímání pohybu očí. O kamerách však ve zprávě nepadlo žádné slovo a ani z obrázku toho nelze příliš vypozorovat, musíme tedy zkrátka věřit tvrzení, že tímto způsobem lze kurzor rozpohybovat. Jak se řeší samotné kliknutí či třeba použití pravého tlačítka myši, také známo není, zde je určitě prostor pro vaše spekulace.

Velkým pozitivem je prodejní cena, která by se měla pohybovat pod hranicí 50 $ (asi 1000 Kč). Patříte-li tak třeba mezi zapálené hráče počítačových strategií, možná již máte vyhlédnutý dárek pod stromeček: novinka by se měla na pultech obchodů objevit koncem toho kalendářního roku. Napadá vás další originální použití takového vynálezu?

Zdroj: techPowerUp!

Přečtěte si také:
Ovládejte hry mozkem: OCZ Neural Impulse Actuator

Byl pro vás článek přínosný?