Hlavní navigace

Samsung Pay bude fungovat jen na podporovaných smartphonech bez rootu

27. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung letos v rámci Světového mobilního kongresu v Barceloně představil svou vlastní platební platformu, která bude zcela nezávislá na Googlu a mobilních operátorech. Najdete ji pod názvem Samsung Pay a jako první se jí dočkali v Jižní Koreji, do konce roku by se však rozšíří i do Spojených států a následně do Evropy.

Samsung Pay | Retail-news.eu

Do té doby však snad už bude i v České republice fungovat konkurenční Android Pay, jež bude v Evropě provozovat Google ve spolupráci s karetními společnostmi MasterCard a Visa. Samsung ale na druhou stranu díky technologii MST (Magnetic Secure Transmission) slibuje spolupráci rovněž se starými terminály a s mobilem tak zaplatíte prakticky kdekoliv.

Díky začátku testování na domovském trhu Samsungu ovšem vyplouvají na povrch první bezpečnostní obstrukce se službou spojené. Asi tím nejzásadnějším zjištěním je problém s tzv. rootem. Díky tomu se můžou pokročilí uživatelé dostat do útrob systému a mobil si více přizpůsobit ke svému obrazu.

Pokud ale po této možnosti sáhnete u mobilů podporující Samsung Pay, o platební službu přijdete. Podle dostupných informací za to může především zmíněná technologie MST, která emuluje magnetický signál vznikající při přejetí magnetickou kartou přes terminál. Zatím netušíme, jestli budou stejná omezení spojena i s chystaným Android Pay. Poslední informace to nenaznačují a ani původní Google Wallet s rootem větší problémy neměl.

Byl pro vás článek přínosný?