Hlavní navigace

Samsungu na velikosti očividně záleží - Galaxy Note 2 má být zase o kus větší

2. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Souboj o největší displej smartphonu neutichá, ba naopak, jeho současný lídr Samsung chce jít opět o kus dále. Vlajková loď z Jižní Koreji  Galaxy S III nabízí 4,8" a předchozí model Galaxy Note má úhlopříčku displeje s rozměrem 5,3". Jeho následovník by však měl další dvě desetiny palce přidat. Alespoň o tom hovoří zpráva, která se objevila na GSMarena.com.

Vzhled telefonu by se měl zcela změnit. Stejně jako první Galaxy Note vycházel z designu Galaxy S II, Note 2 by měl být nejblíže modelu Galaxy S III. Na obrázku si můžete prohlédnout možnou podobu telefonu. Takto nějak si představují Galaxy Note 2 kolegové z GSMarena.com. Níže je potom uživatelský koncept.

Známe o pravděpodobný hardware, který se v těle tohoto obra objeví. Mělo by se jednat o SoC Exynos 5250, který by měl nabídnout dvoujádrový procesor Cortex-A15 s frekvencí 1,7 GHz. Jaké grafické jádro se v tomto čipsetu bude nacházet, zatím není jasné. Jisté je pouze to, že to bude Mali. Možná se dočkáme i více jader, než jsou současné 4 v Mali-400MP. Doplnit ještě můžeme kapacitu operační paměti, která by měla mít hodnotu 2 GB.

Počáteční spekulace kalkulovaly s vydáním telefonu v říjnu. Nyní se však očekávané datum přesunulo na Září. Tím by si měl zajistit Samsung představení Galaxy Note 2 před uvedením nového modelu iPhonu.

Zdroj: GSMarena.com

 

Byl pro vás článek přínosný?