Hlavní navigace

Šeptanda: Microsoft už brzy uvede nový Surface. Levnější do domácností

26. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni v létě Microsoft na poslední chvíli zastavil výrobu tabletu Surface Mini. Tablet, na kterém by firma demonstrovala schopnosti Windows i na menších úhlopříčkách, by prý podle Nadelly a Elopa nebyl pro lidi zajímavý. Podle magazínu WinBeta ale Microsoft přece jen ještě jednu modelovou řadu otevře.

Surface 2
Surface 2

Zdroje WinBety tvrdí, že Microsoft pracuje na nástupci Surfacu 2, což byl 10" tablet s Windows RT. Tento systém firma poslal k ledu, novinka poběží na Windows 8.1 s tím, že dostane upgrade na Windows 10. Procesorem bude některý z Atomů nebo Core M, rozhodně bude pasivně chlazený.

 

Proč se o něm mluví jako o nástupci Surfacu 2, který je kvůli ARMovému procesoru koncepčně úplně jiný (nemá desktop)? Zřejmě proto, že „Surface 3“ není určený pro profíky jako Surface 3 Pro, ale do domácností. Nebude tak výkonný, zřejmě bude očesán i o některé funkce (digitizér a stylus?) a především by měl být levnější. I proto si osobně myslím, že smysl by dávalo prodávat tablet s Atomem než drahým Core M. Uvedení je prý naplánováno na konferenci Build (přelom dubna a května) nebo těsně před ní.

Zdroj: WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?