Hlavní navigace

Šeptanda: Nexus 8 prý vyrobí HTC. Přijde ve 3. čtvrtletí

22. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdroje deníku Digitimes tvrdí, že výrobcem osmipalcového Nexusu se stane tchajwanská společnost HTC. Oba menší tablety, tedy dvě generace Nexusů 7, vyrobil konkurenční Asus, velký Nexus 10 připravil Samsung.

Je snad tohle Nexus 8
Nexus 8? (foto: Android)

Asus s tím údajně nemá problém, místo toho se soustředí na vlastní tablety a smartphony, řekl stejný zdroj. Ten také tvrdí, že Nexus 8 přijde na trh během třetího čtvrtletí 2014. Tabletové Nexusy už prý navíc nehrají tak důležitou roli a zřejmě to bude poslední zástupce této řady.

 

Změna výrobce by byla překvapivá, spolupráce s Asusem na první pohled dobře šlapala a oba tablety byly výborné. To HTC za celou svou historii vyrobilo jen dva tablety, desetipalcový Jetstream se prakticky neprodával a sedmipalcový Flyer také nijak nezářil. Oba přitom přišly už v roce 2011.

Jedná se pochopitelně jen o spekulace, zdroje Digitimes se hodně často pletou, takže zprávě nemůžeme připisovat velkou váhu. Faktem však je, že firmě, která se stále pohybuje na hraně zisku a ztráty, by nové zařízení s logem Nexus pomohlo. HTC navíc pro Google vyrobilo úplně první Nexus (One).

Byl pro vás článek přínosný?