Hlavní navigace

Šeptanda: s Redstonem při opuštění počítače na práci plynule navážeme na mobilu

29. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Desítky oproti Osmičkám o pár funkcí paradoxně přišly, včetně synchronizace aplikací a jejich nastavení mezi zařízeními. V nadcházející verzích se některé funkce vracet budou, včetně synchronizace aplikací. Více informací vyšťoural Zac Bowden z webu WinBeta.

Vzhledem k tomu, že Microsoft chce mít na všech typech zařízení stejný systém, přičemž tuto vizi v první fázi naplňuje tím, že zavede jeden obchod pro aplikace, nepřekvapí, že synchronizace aplikací bude patřit mezi navazující žhavá témata. (Pro Xbox One budou univerzální aplikace zpřístupněny letos v létě.)

 

Podle nových informací bude chtít Microsoft nabídnout funkci podobnou jako má Apple. Půjde o to, že když ukončíte práci na jednom zařízení, např. na počítači, budete moct plynule navázat na zařízení jiném, např. na smartphonu. V rámci jednotného ekosystému bych ani nic jiného nečekal a vždycky to byla spíše otázka času. Hovoříme tedy o pokročilé synchronizaci.

Přehlednější Windows Store teprve dostane šanci se předvést

Ačkoli je již dnes možné díky cloudu třeba rozepsaný dokument otevřít na jiném zařízení, chystaná funkce vám přímo nabídne, abyste „navázali tam, kde jste pracovat přestali“, takže nám oproti ručnímu spuštění Wordu a otevření dokumentu ušetří čas. V některých zemích bude možné využít služeb Cortany, jež vás rovněž informuje o tom, že můžete skočit po hlavě zpátky do práce.

Navazování by mělo být dostupné s každou aplikací, nejen ve Wordu a dalších. Fungovat bude nejen při přechodu z počítače na telefon, ale také obráceně. A co když vyměníte jeden počítač za jiný počítač? Hádám, že uvidíme. Možná se dozvíme víc během zítřejší úvodní přednášky na konferenci Build 2016.

Zdroj: WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?