Hlavní navigace

Seznam.cz představil věšteckou aplikaci, offline mapy Evropy a bude nabírat

15. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novinek není málo, pro urychlení vývoje bude Seznam.cz nabírat 60 nových vývojářů k současným zhruba 1100 zaměstancům. Takže pokud chcete pracovat v Seznamu, máte výbornou příležitost. Představením podzimních novinek nás provázel šéf Seznamu Pavel Zima.


 

Offline Mapy.cz: brzy celý svět

Hlavní změny se týkají jedné z nejlepších služeb Seznamu. Mapy.cz sice stále nemají hotové nové snímkování ulic, ale již brzy budeme moci do mobilů stahovat offline mapy skoro celé Evropy.

Stačí mít ve smartphonu dost paměti (Evropa má okolo 10 GB) a můžete si stáhnout mapy Belgie, Bulharska, Dánska, Egypta, Finska, Francie, Chorvatska (100 MB), Itálie, LIchtenštejnska (1,19 MB), Lucemburska, Maďarska, Německa (1 GB), Nizozemska, Norska, Polska, Portugalska, Rakouska, Řecka, Slovinska, Španělska, Švédska, Švývarska, Turecka a Velké Británie a Irska. Nenašli jsme svou zemi? Seznam plánuje brzy pokrýt celý svět.


Zatím nebude fungovat offline vyhledávání, ale plánují se třeba cyklotrasy po celé Evropě. Zdroje map jsou většinou z OpenStreetMap.

 

Prohlížeč 2.0 propojený s Firmami

Seznam aktualizovat svůj webový prohlížeč na verzi 2.0, kde přináší dvě větší novinky. Integrovaný email (samozřejmě od Seznamu) a panel Krasty (jméno firemního psa), což je informační panel k otevřené webové stránce. Například zobrazí kontaktní informace a otevírací dobu restaurace, na kterou se právě na webu díváte. Data jsou brána ze služby Firmy.cz a mohou zde zobrazit i jiné údaje.


Hry.cz pod odborným vedením

Herní portál bude zcela nový. Z původní nabídky flashovek se transformuje do srovnávače a vyhledávače her. Aby měly hry relevantní hodnocení, bude se o popisy starat tým pod vedením Martina Bacha. K vybrané hře dostanete krátké hodnocení a odkaz k jejímu hraní/zakoupení pro příslušnou platformu.

MůjVěštec: Vlastík Plamínek má konkurenci

Seznam ukázal aplikaci pro mobilní telefony s názvem MůjVěštec, což je vlastně klasický horoskop sloučený s online kartářskými službami. zadáte své znamení, datum narození a dostanete tipy pro život. Na výběr bude z několika živých kartářů, kteří vám interaktivně zodpoví vaše dotazy. První čtyři jsou zdarma, další otázky se budou platit prostřednictvím in-app plateb, což vyjde okolo 0,99€/otázku.

Seznam uvedl také zajímavé statistiky ohledně používání svých horoskopů: nejméně službu používají býci, nejvíce střelci.

Hledání s rozpoznáváním tváří, hledání videí, nová homepage

Seznam vylepšil vyhledávání jmen. Místo prvního obrázku ze stránky se v něm nyní pokusí najít tvář a ve výsledcích rovnou ukáže její zoom. O něco lépe vypadá služba vyhledávání videí, která by měla obsáhnout celý archiv České televize a Streamu. V praxi totiž hodně uživatelů hledá konkrétní díl nějakého pořadu, a to přímo ve vyhledávači. Srovnávač a vyhledávač Zboží.cz dostane chat, kde vám živý operátor může pomoci s výběrem konkrétního produktu.

Ostré spuštění redesignované domovské stránky je naplánováno na říjen, možná i o něco dříve. Momentálně se do ní můžete přepnout sami, což už asi třetina uživatelů udělala.
 

zdroj: TZ Seznam.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.