Hlavní navigace

Seznam vylepšuje svůj Email. Přílohy můžou mít až 25 MB

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco zahraniční velké freemailové služby nabízí díky svým cloudovým úložištím i několikagigové přílohy, Seznam po letech zvyšuje limit z 10 na 25 MB. Výhodou je, že tak velká příloha se vejde do standardního e-mailu i bez dalších pomůcek. Nevýhodou pak, že ne každému velký soubor přijde.

E-mail od Seznamu už může mít 25MB přílohy

Bezpečně velká příloha, kterou podporují všechny e-mailové služby, má 10 MB. Nad tento limit už nic jistého nemáte. Centrum například podporuje až 15MB přílohy. Gmail, Yahoo či AOL dokonce 25MB, ale Outlook.com od Microsoft má limit nastaven na 10 MB. Na něj by tedy soubory poslané ze „zvětšeného“ Seznamu nepřišly.

Právě tato nekompatibilita způsobila, že velké soubory lidé začali posílat přes jiná úložiště. Ta podporují násobně větší soubory, do zprávy pak pouze vložíte odkaz, který navíc časem můžete zneplatnit. V Česku takto funguje například Úschovna, ale použít pochopitelně můžete i všechny ty Dropboxy.

 

Seznam spravuje přes 8 milionů aktivních e-mailových schránek. Denně zpracuje přes 80 milionů zpráv, přičemž 80 % z nich tvoří spam, který zachytí interní filtry.

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?