Hlavní navigace

Sony má v nabídce příruční kameru pro potápěče – HDR-GW55VE

25. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Server VR-Zone dnes přinesl zprávu, že společnost Sony do své nabídky zařadila i digitální kameru, která umožňuje natáčet video i pod vodou – konkrétně v hloubce do pěti metrů. Kamera s modelovým číslem HDR-GW77V je určena pro japonský trh, nicméně existuje i její „evropská“ varianta (model HDR-GW55VE).

Obě kamery se od sebe téměř neliší, snad jen v barevném provedení (Japonci mají modrou, evropský trh si žádá usedlejší stříbrnou a černou) a podpoře NTSC a PAL. Technické parametry popsané dále odpovídají evropskému modelu.

Kamera nabízí desetinásobný optický zoom, k tomu můžete ještě přidat digitální přiblížení, které je stodvacetinásobné. Zařízení nemá klasický hledáček, své záběry můžete korigovat pouze pomocí displeje s úhlopříčkou tři palce.

 

Při nastavení nejvyšší kvality je video zaznamenáváno v HD rozlišení (1920 × 1080, 50p), jako záznamové zařízení slouží některá z paměťových karet Memory Stick Micro, případně micro SD/SDHC (třída 4 a vyšší).

Pokud byste pod vodou chtěli pořídit místo videa fotografii, kamera vám poskytne až 20,4 MPx pro širokoúhlé fotografie, u poměru stran 4:3 si budete muset vystačit s 15,3 MPx. I tak si myslím, že to na ty naše říční škeble bude stačit.

Pokud máte rádi potápění a kamera vás zaujala, možná budete chtít znát i další detaily, které naleznete na produktových stránkách HDR-GW55VE. Kameru jsem zatím nalezl v jediném obchodě, a to s cenou okolo 13 000 Kč včetně daně.

Zdroj: Sony ČR, VR-Zone

Byl pro vás článek přínosný?