Hlavní navigace

Sony uvádí CP-V10, powerbanku s 10 000 mAh pro čtyřnásobné dobití

8. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sony představilo novou powerbanku CP-V10 s kapacitou 10 000 mAh. To je přesně ta velikost, která se ještě vejde do větší kapsy a současně poskytne několikanásobné dobití více zařízení. Stejně jako populární Xiaomi Power Bank, ke které je ale kvůli hliníkovému povrchu s ostrými hranami skoro nutné dokoupit silikonový obal.

Sony CP-V10

Dobijete čtyřkrát, spíše jen třikrát

Sony u modelu CP-V10 uvádí, že jde o zásobu energie až na čtyři dobití telefonu, nebo jeden a půl dobití tabletu.To se bude samozřejmě u různých telefonů lišit, ale můžeme to spočítat. Využitelná kapacita po přepočtu na výstupní napětí 5 V a po započítání přibližné účinnosti činí asi 6750 mAh. Čtyřikrát tedy teoreticky dobijete jen slabší telefony, který mají akumulátor o kapacitě maximálně 1687 mAh.

Powerbanka má na jednom boku konektory USB a microUSB pro dobíjení smartphonu i sama sebe. V příslušenství dostanete krátký kablík, který stačí otočit. Když si seženete druhý kabel, můžete dokonce současně dobíjet mobil i powerbanku. Plné dobití powerbanky trvá podle Sony něco málo přes 12 hodin.

 

Rozměry činí 127 × 72 × 18 mm při hmotnosti 245 gramů, čímž patří mezi lehčí. Je to díky plastovému tělu. Uvnitř se fyzicky nacházejí dva bateriové články, každý po 5000 mAh. CP-V10 by měla vydržet minimálně 1000 nabíjecích cyklů.


 Úroveň dobití vám prozradí čtyři LED diody (mění barvy mezi oranžovým a zeleným podsvícením) a CP-V10 má navíc vypínač, aby se zabránilo zbytečnému samovybíjení. CP-V10 dokáže nabíjet výstupním proudem 1,5 A a jeho cena je 1119 Kč. Powerbanka od Sony patří mezi dražší, ale boduje nízkou hmotností a tenkým provedením.

zdroj: Sony

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.