Hlavní navigace

Sony Vaio E a S se blíží se Sandy Bridge i Ivy Bridge a až Full HD displeji

15. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kromě před nedávnem představených Ultrabooků Sony Vaio T11 a T13 chystá Sony výrobce i "běžnější" nové notebooky. Nyní jsme zachytili informaci o dvou řadách: Vaio E, levné notebooky s úhlopříčkami mezi 14 a 17,3″, a Vaio S z poněkud vyšší cenové i výkonnostní kategorie.

Nový Sony Vaio E

Řada Vaio E se bude nově skládat ze 14″, 15,6″ a 17,3″ modelu. Všechny budou vybaveny procesory Intelu, ovšem z minulé generace Sandy Bridge – na Ivy Bridge si budete muset počkat. Konkrétně půjde o poměrně výkonný dvoujádrový procesor Core i5-2450M, takže problémy s nedostatkem výkonu asi nezaznamenáte. O grafiku se bude starat karta Radeon HD 7650M s 1 či 2 GB paměti v závislosti na úhlopříčce notebooku.

 

Rozlišení displeje bude u čtrnácti a patnáctipalcového Vaia E obvyklých a nijak skvělých 1366 × 768 bodů, u sedmnáctipalcové varianty to bude vyšších 1600 × 900 px. Oba notebooky budou disponovat běžnou konektivitou včetně USB 3.0 a 750GB pevnými disky. Jejich hlavním plusem by měla být nízká cena, cílí na méně náročné uživatele.

Tenká řada Vaio S

Nová řada Vaio S se bude prodávat ve dvou variantách (13,3″ a 15,5″), ta s vyšší úhlopříčkou by měla mát Full HD displej, podobně jako stávající velmi povedené Sony Vaio SE. Obě varianty budou velmi tenké a lehké, zdá se, že design bude podobný Ultrabookům Vaio T11 a T13, zmíněným v úvodu. Neměla by chybět ani diskrétní grafika v podobě GeForce GT 640M LE, tedy karta o něco slabší než povedená GT 640M (bez dodatku).

Cenu ani dostupnost zatím neznáme, nicméně zahájení prodeje u levnější série E asi nic moc nebrání, u řady S bude potřeba počkat, až budou k dispozici dvoujádra Ivy Bridge, což by mělo být do měsíce. Pak už to bude jen na Sony.

Zdroj: Reghardware 

Byl pro vás článek přínosný?