Hlavní navigace

SwiftKey testují novou mobilní klávesnici. Je příliš chytrá, proto ani nemá nastavení

28. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tvůrci nejpopulárnější alternativní klávesnice pro Android vypustili do světa další novinku. Nejmenuje se SwiftKey, ale jako klávesnice funguje také. Clarity Keyboard je zatím pouze v experimentální fázi a podporuje jen americkou angličtinu. Autoři ale chtějí demonstrovat, že psaní na dotykovém displeji ještě lze vylepšit.

Autokorekce díky analýze více slov Zrušení korekce backspacem Psaní symbolů
Autokorekce díky analýze více slov | Zrušení korekce backspacem | Psaní symbolů

Jak? Clarity obsahuje jednoduchou kontrolu gramatiky. Analyzuje více slov ve větě a podle toho pozná chybu, i když pravopis sedí. Viz příklad se screenshotem a well/we'll. Pokud korektura selže, pouhým stiskem klávesy backspace bude text přesně takový, jak jej napsal uživatel. Velká písmena lze psát tažením prstu od Shiftu ke konkrétnímu znaku. Podobně lze do textu vkládat i symboly.

 

Je to zatím jen beta. Aplikaci chybí jakékoliv nastavení, dokonce si ani nemůžete vybírat slova z více variant. Tvůrci tvrdí, že se Clarity učí s tím, jak uživatel píše. Jenže bez přihlášení se jeho návyky nikam neuloží a slova se nedostanou na další zařízení. A v mém případně klávesnice ani nefungovala. V levém horním rohu se zobrazilo jedno tlačítko. Zkusit si to můžete sami, ale dokud nebude ostrá verze a český slovník, asi se jí nevyplatí používat.

Zdroj: SwiftKey

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku