Hlavní navigace

T-Mobile: roamingový datový balíček s 50 MB bude za polovic

29. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

T-Mobile včera přestavil roamingové novinky pro letní sezónu. Těšit se mohou všichni, kteří volají, píší i datují.

1. Travel&Surf za polovic

Od 1. června bude týdenní datový balíček s 50MB limitem stát 270 Kč místo dosavadních 540 Kč. Akce platí pro země zóna 1 + 2A + často navštěvované země 2B (Chorvatsko, Turecko a Egypt). Sleva trvá až do konce srpna.

Původní cena byla tak trochu paradox, neboť až do 31. 5. byl v akci měsíční balíček s 200 MB za 490 Kč (místo 990 Kč). Akce bude přesto pokračovat, nicméně zaplatíte už 690 Kč. Zlevněný až do konce září zůstane i denní balíček. Za první 3 MB zaplatíte 29 Kč (místo 60 Kč) a za 20 MB pak 149 Kč (místo 240 Kč). Akce platí pro paušály i předplacenky.

Aktivace je velmi jednoduchá, stačí odeslat bezplatnou SMS ve tvaru ROADATA IDEN (ITYDEN, IMESIC) A na 4603, navštívit Můj T-Mobile nebo kontaktovat zákaznické centrum. 

2. Datový limit EU pro celý svět

Pokud byste nic nenastavovali a náhodou v cizině datovali, základní cenový limit je 1470 Kč, pak bude datová síť vypnuta. T-Mobile bude pomocí SMS informovat při 80 a 100 % čerpání limitu. Strop lze ale také navýšit. Dosud byl limit platný pouze pro země EU + Chorvatsko a Egypt, od 1. června bude aktivní pro celý svět.

3. Levnější volání, SMS i data

Od 24. června sníží operátor ceny volání a SMS v rámci Roamingového zvýhodnění EU a nabídne nové Roamingové datové zvýhodnění EU s cenou za 1 MB a účtováním po 1kB. Viz Volání, SMS i internet zlevní. Europarlament schválil další regulaci roamingu.

Odchozí hovor Příchozí hovor SMS MMS Data
8,60 Kč za min. 2,38 Kč za min. 2,68 12 Kč (zóna 1), 16,80 Kč (zóna 2A) 20,84 Kč za MB

Roamingové zóny

Zóna Země    
1 Slovensko    
2A Evropa - EU a vybrané země EEA*
Belgie, Bulharsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie a území Alandské ostrovy, Azorské ostrovy, Francouzská Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Kanárské ostrovy, Madeira, Martinik a Réunion, Norsko, Lichtenštejnsko a Island 
   
2B Ostatní země Evropy kromě Ruska
Albánie, Andorra, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Faerské ostrovy, Chorvatsko, Makedonie (FYROM), Moldavská republika, Monako, Srbsko, Švýcarsko, Tunisko, Turecko a Ukrajina
   
3 Rusko, Afrika, Asie, Austrálie a Oceánie, Severní Amerika    
4 Jižní a Střední Amerika včetně Karibiku; satelitní sítě    

Zdroj: T-Mobile

Byl pro vás článek přínosný?