Hlavní navigace

Tip na web: ASCII Street View vás přenese do světa Matrixu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo před 13 lety neměl spořič obrazovky nebo alespoň tapetu s Matrixem, vypadal podezřele. Dnes už jsou symboly Matrixu součástí popkultury a pod zeleným pozadím s tekoucími znaky si každý představí hackera.

Programátor Peter Nitsch nám Matrix připomněl ve svém projektu ASCII Street View. Využil panoramatických snímků z mapové služby Google Street View a reálné obrázky převedl do textové grafiky zvané ascii art. Převod probíhá v reálném čase a abyste si jej mohli vyzkoušet, budete potřebovat prohlížet a hardware s podporou rozhraní WebGL (třeba poslední verze Chrome a Firefoxu).

Převod funguje na všech místech, která ve Street View jsou. Navigace je bohužel trochu složitější, ale díky vyhledávači a náhledové mapce můžete najít libovolné místo. ASCII Street View funguje v barevném i zeleno-černém „Matrix“ režimu.

Nic víc nástroj neumí. Je to zkrátka jen zábavná blbinka, která vám dá nahlédnout na svět jinými očima. Programátoři se naopak mohou inspirovat, jak, co a s čím propojit. Pokud vás zajímají detaily vzniku, autor je popisuje na teehanlax.com.

Byl pro vás článek přínosný?