Hlavní navigace

Toshiba představuje na našem trhu 14“ magneziový notebook Tecra Z40 nové generace

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
24. 3. 2016

Sdílet

Společnost Toshiba Europe GmbH uvedla na náš trh novou generaci 14“ magneziového notebooku řady Z – Tecra Z40-C. Inovace spočívají především v použití nových procesorů Intel® Core™ 6. generace. Zároveň byl do tohoto šasi poprvé implementován matný displej s rozlišením Full HD. Toshiba Z40-C Všechny notebooky řady Z patří mezi špičku modelové řady Toshiba, které splňují nejvyšší nároky firemních zákazníků na odolnost, bezpečnost a výkon. A to přesto, že jsou jedněmi z nejlehčích přístrojů ve svých kategoriích. To potvrdily mimo jiné zkušenosti Dana Přibáně, kterého doprovázely na cestách napříč Jižní Amerikou, Austrálií a Indonésií. Odolnost této řady byla ověřena i náročnými testy HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test), prováděnými německým institutem TÜV Rheinland®. Součástí testů je i pádová a tlaková zkouška.

Nástroj pro profesionály na cesty i do kanceláře

Novinka Toshiba Tecra Z40-C váží se 14″ úhlopříčkou méně než 1,5 kg. Přitom její výbava je více než profesionální. První model Tecra Z40-C-106, který se dostává na náš trh, pohání procesor Intel® Core™i5 6200U. Ten podporuje 8 GB operační paměti RAM. Okamžitý start systému i rychlé načítání všech dat zajišťuje SSD disk s kapacitou 256 GB. Na baterii vydrží pracovat až 8,5 hodiny. O grafický výstup se stará karta Intel® HD Graphics 520 integrovaná na základní desce. Výbava dále zahrnuje možnost dokování, které je pro všechny byznysové modely Toshiba jednotné, čtečky otisků prstů a Smart karet. Podsvícená, proti polití odolná a tichá klávesnice poskytuje maximum pohodlí při večerní práci.

Toshiba Z40-C

Aby vaše citlivá data byla chráněna za všech okolností, včetně eventuality krádeže nebo ztráty přístroje, napomáhá TPM čip, vlastní Toshiba BIOS a funkce Anti Theft. Notebook poskytuje funkci šifrování všech uložených dat, která zajistí to, že i kdyby útočník vymontoval pevný disk z útrob a připojil ho k jinému zařízení, k uloženému obsahu se nedostane.

Výbava portů v plné velikosti zahrnuje plnou konektivitu bez potřeby adaptérů. Tak můžete prezentovat na jakémkoli místě s libovolným displejem či projektorem. Na notebooku najdete tři USB porty standardu 3.0, grafické výstupy RGB a HDMI, možnost kabelového připojení k síti pomocí RJ-45, již zmíněný dokovací konektor, čtečku paměťových SD karet a samozřejmě také konektory na sluchátka a mikrofon. To vše doplňuje možnost přenést obraz do televize nebo jiného zobrazovače bezdrátově s využitím inovované technologie WiDi Pro, která poskytuje bezpečnostní prvky zabraňující zobrazení obrazu na nežádoucí obrazovce.

Toshiba Z40-C
Pro rozličné potřeby firemních zákazníků a jejich interních IT systémů je v nových noteboocích předinstalován operační systém Windows 7 Professional a v balení najdete také instalační DVD disky Windows 10 64bit Pro.

Mimořádná záruka

Tento model poskytuje tříletou onsite záruku s opravou u zákazníka, která je doplněna roční Zárukou spolehlivosti (Reliability Guarantie). Ta zajistí zákazníkovi, že pokud mu během prvního roku od zakoupení notebook vypoví službu vinou výrobní vady, získá kromě záruční opravy také celou pořizovací cenu zpět.

Notebook Toshiba Tecra Z40-C-106 je nyní již k dispozici na českém a slovenském trhu prostřednictvím distributorů a prodejců značky Toshiba.

Parametry Toshiba Tecra Z40-C-106:

  • Displej: 14" matný displej s rozlišením Full HD 1 980 x 1080 bodů a poměrem stran 16:9
  • Procesor: Intel Core i5 6200U, cache 3 MB
  • Frekvence procesoru: 2,3 GHz (2 300 MHz)
  • Core Boost Frekvence: 2,8 GHz (2 800 MHz)
  • Funkce procesoru: automatické přetaktování, HyperThreading, snížená spotřeba
  • Grafická karta: integrovaná karta Intel HD Graphics 520
  • Pevný disk: 256 GB SSD disk
  • RAM: 8 GB, DDR3L, 1 600 MHz (1,6 GHz) s možností rozšíření
  • Operační systém: předinstalován systém Windows 7 Proa DVD disky s Windows 10 64bit Pro
  • Výbava: WiFi, Bluetooth, čtečky SD a otisků prstů, TrackPoint, podsvícená klávesnice
  • Rozhraní: HDMI, VGA, WiDi, 3 × USB 3.0, dokovací konektor, RJ-45 (LAN), Combo Audio Jack
  • Bezdrátová komunikace: Bluetooth v4.0, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac
  • Hmotnost: 1 470 g
  • Rozměry: 338x 236 x 20,4 mm
  • Výdrž baterie: maximální výdrž baterie 8,5 hodiny

Zdroj: TZ Toshiba