Hlavní navigace

Twitter konečně vydal univerzální aplikaci pro Windows 10 Mobile

16. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Twitter společně s Microsoftem upekl novou aplikaci pro Windows 10. Zatímco na desktopech je již od loňska, na mobily se dostala až nyní. A že to bylo třeba. Twitter nebyl několik měsíců aktualizován a chyběly mu funkce, které byly na webu, Androidu a iOS. Teď je skoro srovnáno. Aplikaci můžete stahovat z Windows Storu.

Twitter vydal univerzální aplikaci pro Windows 10
Twitter vydal univerzální aplikaci pro Windows 10

Je kompletně přepracovaná, takže bude třeba se znovu přihlásit a aplikaci také přenastavit. Má nový vzhled, který opustil designový jazyk Metro. V lecčem to prospělo. Tweety jsou kompaktnější, na obrazovku se jich vejde více. Pásy s ikonkami pěti karet je rovněž menší. Mezi kartami bohužel nelze přecházet tažením prstu, je třeba na ikonku kliknout.

 

Twitter na mobilních Windows umí konečně přehrát animované GIFy, zobrazí vložené/citované tweety, náhledy obrázků/videí, aplikace natáčí/stříhá video, uživatelé mohou psát skupinové soukromé zprávy (navíc delší než 140 znaků) a nechybí ani funkce Moments, která důležité tweety ze světa zobrazí formou líbivé prezentace.

Aplikace nabízí tmavý motiv, ve skutečnosti reaguje na systémové nastavení barev. Podporuje režim Continuum, takže po připojení mobilu k monitoru funguje v desktopovém režimu. Dlaždice Twitteru je stále stejná, neprůhledná. Některé funkce nicméně stále chybí. Aplikace si zatím neporadí s anketami, GIFy neumí sdílet a uživatelé bohužel přišli o provázání s People Hubem (Lidé).

Zdroj: Twitter

Byl pro vás článek přínosný?