Hlavní navigace

Twitter rozpozná jazyk, ve kterém je tweet napsaný. Češtinu neumí

18. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle nejnovějšího zápisku na blogu vývojářů Twitteru se chystá menší změna v API. Ke každému tweetu přibude (ve zdrojovém kódu) atribut lang, kam automat uloží kód jazyka, třeba en. Dokáže rozpoznat asi 50 světových jazyků včetně Polštiny, ale Čeština v seznamu podporovaných jazyků chybí – bude označena jako undetermined.

Jednotlivé Tweety také dostanou přidělené hodnocení ve čtyřech úrovních a vy si tak budete moci zapnout filtr pro nezobrazování méně důležitých zpráv. Neočekává se, že by tweety hodnotily takto sami uživatelé, ale že hodnocení bude podle počtu retweetů či favoritů, případně podle rozšířeného hashtagu. Atribut filter_level u každého tweetu bude dosahovat hodnot "none", "low", "medium" a v budoucnu i "high".

[Komentář]

Zatímco první změna je zajímavá a pro nás bohužel zatím nedostupná, tak druhá je pro českou Twitterscénu celkem zbytečná. Filtrovat tweety lidí v tajmlajně, které sledujete z nějakého důvodu, asi nikdo chtít nebude. Více bychom ocenili možnost dočasně vypnout tweety na základě konkrétního hashtagu.

 

zdroj: Twitter

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.