Hlavní navigace

Twitter spouští Moments, pomůcku pro bloudící začátečníky

11. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Twitter byl vždy spíše okrajovou sociální sítí, která necílila na masy. Jen stěží se svou filozofií a zaměřením může porovnávat s Facebookem. Jeho důležitost ale rozhodně nemůžeme podceňovat a byl to právě Twitter, kdo většinou přinesl důležitou zprávu o neštěstí nebo sportovním úspěchu jako první a nejeden zpravodajský web jej použil jako první neověřený zdroj.

To ale pravděpodobně akcionářům nestačí a Twitter tak nově přichází s funkcí Moments, která cílí především na základní uživatele, kteří si s Twitterem příliš nevěděli rady. V této sekci najdou vše důležité a podstatné, co se aktuálně na Twitteru děje.

 

Počítá se především s využitím během velkých sportovních akcí, kdy budete moci začít sledovat danou událost, ze které vám budou po dobu trvání do streamu chodit vybrané tweety. Na výběru se budou krom expertů Twitteru podílet i vybraní partneři a algoritmy, které budou na základě sesbíraných dat ze sítě hodnotit, jestli je daný tweet odpovídající či nikoliv.

Jedinou vadou na kráse je aktuální dostupnost. Moments si totiž v první vlně užijí jen uživatelé ze Spojených států a Kanady a bližší informace o chystané expanzi zatím scházejí. Je ale pravděpodobné, že kvůli relativně nízké tuzemské popularitě budeme součástí až pozdějších vln rozšiřování.

Twitter Moments
Twitter Moments 

Zdroj: Twitter

Byl pro vás článek přínosný?