Hlavní navigace

Udělá Apple z iTunes streamovací službu místo stahovací?

15. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Někteří uživatelé testující betaverzi systému iOS 6 si všimli, že nová verze iTunes Match („legalizátor“ nahrávek) podporuje kromě stahování hudby do zařízení také její streamování. A co víc, tato možnost by měla být nastavena jako výchozí.

Skladby prý lze poslouchat už během stahování (jako v desktopových iTunes), při vypnutí iTunes Match nezůstane v knihovně iTunes žádný soubor, zatímco v iOS 5 se data poctivě stáhnou a uloží. To je docela klíčová funkce pro velké hudební knihovny a například základní výběhové iPhony s 8 GB paměti. Bude možné poslouchat celou domácí audiotéku, ale zároveň nebude zabírat drahocenný prostor v kapse. Jen síťové provoz bude náročnější.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Ekosystém iTunes má ještě pořád velké rezervy. iTunes Match byl první nečekaný krok, ale jednou by jej Apple mohl změnit v plně streamovací službu na webu, jako je třeba Deezer nebo Spotify. Kdyby nabídl neomezené poslouchání hudby s ročním poplatkem ve výši 25 eur (jako iTunes Match), určitě by fanoušky hudby hodně potěšil. Na podzim Apple tradičně představuje hudební novinky, takže se budeme těšit, čím nás překvapí.

 

Zdroj: Apple

Byl pro vás článek přínosný?