Hlavní navigace

Unikly nové podrobnosti o mobilní verzi Windows 8, máme se na co těšit

27. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zajímají vás nové funkce mobilního operačního systému Windows 8? Díky uniklému SDK jsou zřejmé některé další vlastnosti, o kterých se doposud nemluvilo. O možnostech změny velikosti dlaždic už víte, v systému si budete moci vybrat přinejmenším z dvaceti barev, do kterých bude pohotovostní displej i celá nabídka laděná.

Funkce, kterou Microsoft zatím neprezentoval, je počítadlo dat. Aplikace dokáže upozorňovat na blížící se překročení datového limitu, samozřejmě nebude chybět v podobě dlaždice na pohotovostním displeji. Ještě větší nadšení mezi uživateli jistě vzbudí možnost zálohování dat. V cloudu bude možné uložit textové zprávy, zálohovat budete moci i instalované aplikace a celé nastavení systému.

Další změny se dotkly hubů pro hudbu a hry. Tady se ale zatím mluví především o grafických úpravách. Pořízené fotografie budete moci upravovat, určitě půjde snímek oříznout a přetočit, fotky by měly také jít hromadně sdílet.

Vypadá to, že nás čeká spousta změn a novinek. Pokud si systém současně dokáže zachovat svou stávající rychlost a stabilitu, stane se mnohem vážnějším konkurentem pro Android i iOS.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?