Hlavní navigace

Užitečné: Google Goggles už rozpoznají i peníze (45 000 různých platidel)

17. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vizuální hledač Googlu, který umí využít foťáku v chytrých zařízeních s Androidem nebo iOS, dostal nový update. Vlastně ne doslova, aplikace se neaktualizovala, ale Google rozšířil databázi známých obrázků o více než 45 000 platidel z 300 zemí světa.

Google poznají i už nepoužívané měny jako italskou liru či bývalý frank od sousedních „kohoutů“. Funkce se bude hodit hlavně v exotických zemích nebo pro fanoušky numismatiky. Co osobně v Goggles postrádám, je okamžitý převod na jinou měnu. K obrázku se sice dohledají další informace, ale v zahraničí bych ocenil okamžitý přepočet podle aktuálního kurzu.

Překvapilo mě však velmi kvalitní OCR. Goggles rozpoznají celou bankovku, ohnutou i jen menší výřezy. Pokud zaostřil, vždy jsem dosáhl úspěchu. Ale to platí pouze u bankovek (z obou stran). S mincemi si zřejmě neporadí vůbec. I když jsem z aplikace jednou dostal informaci o 2€ minci, napodruhé (ani napodesáté) jsem pokus nezopakoval. Přitom první fotka byla lehce rozmazaná (proto jsem ji fotil podruhé a screenshot chtěl udělat později).

Google Goggles Google Goggles Google Goggles Google Goggles Google Goggles Google Goggles Google Goggles Google Goggles Google Goggles Google Goggles

Byl pro vás článek přínosný?