Hlavní navigace

Videochat v Gmailu bude nahrazen bohatšími Hangouts z Google+

31. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už čtyři roky funguje v Gmailu video chat. A vlastně se za celou dobu moc nezměnil, jen předloni byla zlepšena obrazová kvalita. S nástupem Google+ ale lidé z Mountain View ukázali, že videochat lze rozhodně udělat lépe. Pro mnohé jsou Hangouts (Setkání) klíčovou funkcí Google+. A teď budou i v Gmailu.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Včera začal Google ve své poštovní službě nahrazovat starý chat modernějšími Hangouts. Změna se dotkla prvních uživatelů, všichni by se měli dočkat až v následujících týdnech.

S Hangouts můžete komunikovat najednou až s devíti lidmi. Video z webkamery můžete nahradit sdílením plochy, společnou prací na dokumentech v Google Docs případně můžete společně sledovat klipy na YouTube. Video navíc můžete doplnit řadou efektů. A co je hlavní, Hangouts už fungují také v Androidu a iOS.

Je jen otázkou času, než Google ohlásí konec Google Talku a Chatu, služby i aplikací pro různé platformy. Poslední rok veškerou komunikaci přesunuje pod Google+. Pokud firma na podzim oznámí další úklid produktů, nedivte se.

 

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?