Hlavní navigace

Vodafone má 3,42 milionu zákazníků. Od Vánoc jich o pár přišel

25. 5. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vodafone Group zveřejnila předběžné výsledky hospodaření za první kalendářní čtvrtletí. Skupina bohužel nepublikuje finanční ukazatele za jednotlivé regionální pobočky, takže čísla českého operátora si můžeme jen domýšlet. Vypadá, že je na dobré cestě.

Vodafone RED LTE Premium je nejlepší tarif pro náročné cestovatele

Na konci března měl 3,424 milionu zákazníků, meziročně si polepšil o 5 % (157 000 zákazníků). Ve srovnání s koncem roku 2015 ale ztratil 2000 zákazníků. Celkově mu během tří měsíců přibyl 27 000 zákazníků s paušálem a ubylo 29 000 předplacenkářů.

To je pro operátora dobrá zpráva, lidé s paušálem mají vyšší měsíční útraty. U T-Mobilu dokonce čtyřnásobně. Z dostupných čísel vyplývá, že 66,9 % zákazníků Vodafonu využívá právě některý z paušálních tarifů.

 

Skupina dále prozradila, že tuzemský Vodafone provozuje 14 000 pevných přípojek k internetu. Na stejných číslech se pohybuje už několik let. Vodafone si nepronajímá nové xDSL linky ani nestaví komerčně dostupnou optiku. K internetovému připojení pro domácnosti chce nabízet především mobilní LTE.

Zdroj: Vodafone

Byl pro vás článek přínosný?