Hlavní navigace

Vodní bloky pro R7970 Lightning a dvou-procesorovou desku od EKWB

6. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Základní desku EVGA Classified SR-X a grafickou kartu MSI R7970 Lightning jsme vám již představili v dřívějších novinkách. Slovinská společnost EKWaterBlocks nyní představuje nové vodní bloky určené právě pro zmíněnou základní desku a grafickou kartu.

EKWB bloky pro EVGA Classified SR-X

Pod označením EK-FB kit SR-X se skrývá set tří vodních bloků pro zmíněnou desku od EVGA. Dva bloky jsou určené pro chlazení napájecích kaskád procesorů, třetí je určen pro southbridge. Základny všech bloků jsou vyrobeny z mědi, která je navíc poniklována. Vrchní díl je nabízen ve dvou variantách. Buď si můžete vybrat průhledný nebo černý acetalový. Díky jednoduchému tvaru dna základny nebudou bloky klást příliš velký odpor vůči protékající kapalině. Chladící výkon bude i přes to dostatečný.

EKWB bloky pro EVGA Classified SR-X EKWB bloky pro EVGA Classified SR-X EKWB bloky pro EVGA Classified SR-X EKWB bloky pro EVGA Classified SR-X

V balení naleznete spolu s bloky také teplovodivé podložky a samozřejmě také montážní materiál. Cena setu s acetalovými topy vás přijde na 130 € (cca 3300 kč), varianta s průhlednými topy je o 5 € dražší (cca 3400 Kč). Oba sety je již možné objednat z oficiálního e-shopu výrobce.

EKWB blok pro MSI R7970 Lightning

Druhou novinkou od EKWB je fullcover vodní blok pro grafickou kartu MSI R7970 Lightning. Měděná poniklovaná základna chladí nejen jádro karty, ale také paměti a VRM. Jak na tom bude blok s restriktivitou bohužel nedokáži odhadnout, protože výrobce nezveřejnil fotografii dna základny. Obecně mají fullcover bloky restriktivitu větší než bloky určené pouze pro chlazení jádra karty.

EKWB blok pro MSI R7970 Lightning EKWB blok pro MSI R7970 Lightning

Vrchní krycí top je tentokrát nabízen pouze v acetalové variantě. Zhruba na třetině topu je navíc připevněn nerezový plech, zřejmě kvůli lepšímu uchycení k základně. V balení najdeme opět teplovodivé podložky, montážní materiál a speciální redukci pro zapojení v případě použití dvou a více karet v režimu Crossfire. Cena v oficiálním e-shopu výrobce je 115 € (cca 2900 Kč).

Zdroj: EKWB

Byl pro vás článek přínosný?