Hlavní navigace

Vodou chlazená GTX 780 Ti od Galaxy má jádro taktované na 1085 MHz

13. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Grafická karta Nvidia GTX 780 Ti je jedna z nejvýkonnějších jednočipových grafických karet na trhu. Vysoký výkon je vykoupen velkou spotřebou a zahříváním. Řešením je použití vodního chlazení, které je o dost účinnější než běžné vzduchové chladiče. Na trh se nyní dostává grafická karta Galaxy GTX 780 Ti HOF V20, která je z výroby osazena povedeným fullcover vodním blokem.

GTX 780 Ti má standardní takt jádra GK110 nastaven na 875 MHz (928 MHz boost). Díky použití výkonného vodního bloku si mohl výrobce dovolit jádro přetaktovat a výsledná frekvence se zastavila až na úctyhodných 1085 MHz (až 1150 MHz boost). Karta má k dispozici 3 GB paměti GDDR5 připojené prostřednictvím 384 bitové sběrnice. Takt pamětí by měl být stejný jako u běžné verze, tedy 7000 MHz.

 

Kvůli zvýšení taktů byla posílena také napájecí kaskáda. Karta je napájena prostřednictvím dvou osmipinových a jednoho šestipinového konektoru. Osazený vodní blok chladí kromě jádra také paměti a napájecí kaskádu. Jeho vývoj svěřil výrobce společnosti EKWB, což se ukázalo jako dobrý krok. Inženýři z EKWB mají bohaté zkušenosti s vývojem podobných bloků, takže můžete očekávat velmi slušný chladící výkon při zachování rozumné restriktivity. Základna bloku je měděná, vrchní top je z průhledného plexi.

Cenu ani oficiální datum uvedení na trh zatím neznáme. Očekáváme, že si nechá výrobce za tuto edici řádně připlatit a je dost možné, že levněji vyjde koupě bloku a grafické karty zvlášť.

Zdroj: Techpowerup

Byl pro vás článek přínosný?