Hlavní navigace

Výhody přihlašování s účtem v síti Windows Live [Windows 8]

27. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Takhle důkladné propojení operačního systému a Windows Live bylo nevyhnutelné, čekání podle všeho stálo za to. Ruku v ruce s ním jde personalizace virtuálního prostředí, kde pracujete. Nějaké sdílení počítače s jedním účtem by mělo přestat. Ukázalo se, že skoro na všech strojích převažuje používání jednoho, maximálně dvou uživatelských účtů:

Další graf ukazuje rozložení uživatelských účtů. V největším počtu případů se každý člověk přihlašuje ke svému účtu, v těsném závěsu ovšem následuje úplný protipól, kdy jeden účet slouží kompletně všem:

Ve Spojených státech vypadá následovně počet počítačů na domácnost:

Skoro v polovině případů mají Američané doma jeden počítač. To znamená, že uživatelské účty zatím vůbec nejsou za zenitem, jak si někdo myslí. Kdyby každý měl vlastní stroj, pak bychom je tolik neřešili. Ale na sdílených počítačích se střídá několik lidí a každý si zaslouží vlastní prostor. Teď k tomu, co je skutečně nového. Přihlašování pomocí Windows Live Microsoft nevynucuje, naopak tuto možnost ponechává jako čistě volitelnou.

K výhodám používání internetové služby patří především ukládání nejběžnějších nastavení systému do cloudu. Když se pak připojíte k jinému počítači, vaše nastavení se obnoví. Obnoví se taktéž aplikace pro Metro. U nich se bude ukládat stav při každém ukončení a nastavení se bude průběžně synchronizovat napříč připojenými zařízeními s Windows 8. Do zálohy se přidají uložená hesla z Internet Exploreru (Microsoft prohlížeč nespecifikoval, ale nečekám, že by zálohoval třeba Firefox) a z různých aplikací. Jakmile se na počítači přihlásíte prostřednictvím Windows Live, zautomatizuje se proces přihlašování prostřednictvím tohoto „živého“ účtu v aplikacích a na webech.

Vlastnictví „živého“ účtu se tedy vyplatí. Pokud jej nemáte, budete si jej moci založit při přihlašování k Windows. Nemusíte nutně získat další e-mailovou adresu, registrací projdete s jakýmkoliv e-mailem, to je ostatně známý fakt.

Nepřijde nakonec ani o vlastní pozadí na ploše, záložky z prohlížeče, slovníky pro kontrolu pravopisu, nastavení Průzkumníka nebo myši. Pokud zapomenete heslo, nebudete se muset do počítače složitě dobývat, prostě jej resetujete na webu na jiném stroji. Limity na data uložená do cloudu se prakticky aplikovat nebudou, snad jen s výjimkou velkých pozadí, kdy se obrázek bude muset vejít do 2 MB. Pokud velikost překročí, zasáhne automatická komprese.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Zdroj: Building Windows 8

Byl pro vás článek přínosný?