Hlavní navigace

Vyšel SkyDrive pro Android. Přinesl s sebou Metro a dlaždice

29. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nakonec jsme si museli počkat jen dva týdny, než Microsoft přišel s klientskou aplikací SkyDrive pro Android. Nedávno prošlo úložiště Microsoftu velkým přechodem na nové rozhraní Metro, to se teď dostává i na platformu velkého rivala. Stahovat můžete na Google Play.

Oficiální aplikace už je tedy dostupná pro Windows, OS X, Windows Phone 7.5, iOS a Android 2.3 a novější. Musíme rovnou přiznat, že androidová verze nepřináší nic nového oproti ostatním platformám. A už vůbec nečekejte, že byste jej museli okamžitě vyměnit za Dropbox, Google Drive nebo jinou službu. SkyDrive pro Android je zkrátka pro lidi, kteří už SkyDrive používají a chtějí jej mít i na svém telefonu či tabletu.

 

Co SkyDrive umí?

Zpřístupní všechny soubory z cloudového úložiště a dokáže je uložit do lokální paměti. Ke všem souborům můžete vygenerovat odkaz ke sdílení, který pak lze poslat v externích aplikacích. Obrázky můžete sdílet i tak, že se nejdříve stáhnou a pak zašlou jako nový soubor třeba na Instagram nebo Flickr. Soubory můžete nahrávat (jen video nebo obrázky!), třídit do adresářů a mazat. Přejmenovat nikoliv. No a to je vlastně vše.

Microsoft SkyDrive nijak nepropojil s vlastní online kanceláří Office Web Apps, takže uložené dokumenty můžete otevřít jen v lokální aplikaci. U fotografií nečekejte žádné automatické prezentace, dokonce ani informace z EXIFu neuvidíte. Automatické synchronizování složek nový SkyDrive také neumí, vše musíte nahrávat ručně.

Na druhou stranu je to asi zatím nejhezčí aplikace, kterou Microsoft pro Android připravil. Sice přináší „cizí“ Metro, ale jinak zachovává nativní ovládání známé z nových verzí Androidu.

SkyDrive pro Android SkyDrive pro Android SkyDrive pro Android SkyDrive pro Android SkyDrive pro Android SkyDrive pro Android SkyDrive pro Android SkyDrive pro Android SkyDrive pro Android SkyDrive pro Android SkyDrive pro Android

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?