Hlavní navigace

Vyšla bezplatná FIFA 14 pro Windows 8. Bez dotykového displeje ale nemá smysl

27. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

S velkým zpožděním oproti Androidu a iOS vyšla FIFA 14 i pro Windows 8/RT (pro Windows Phone je k dispozici měsíc). Jako u konkurenčních systémů i verze pro systémy Microsoftu běží na principu freemium. V bezplatném režimu můžete hrát jen vybrané zápasy týdne, trénovat penalty nebo zkusit zvláštní režim Ultimate Team. Ostatní ligy a funkce si musíte dokoupit.

 

I bez placení si však můžete užít hodně legrace, potřebujete však dotykovou obrazovku. Ideálně ale tablet, který chytíte do rukou a oběma palci bude ovládat pohyb hráče a jeho akce. Hra vůbec nefunguje s klávesnicí ani gamepadem, i pohyb myší v menu je velké utrpení.

Grafika, zvuky i hudba se povedly, ale nejsou na takové úrovni jako u běžné placené edice FIFA 14 pro Windows. Hra zabere asi 1 GB prostoru, hlasový komentář v angličtině, němčině, francouzštině, italštině nebo španělštině si musíte stáhnout zvlášť (zdarma). I tabletová a mobilní verze se pyšní licencovanými značkami, ve hře najdete 34 ligových soutěží, přes 600 týmů a více než 16 000 skutečných hráčů. Ve hře nechybí napojení na Xbox Live ani Origin.

Těm bez dotykových displejů ale nezbyde než si koupit plnohodnotnou Fifu pro PC. Má lepší ovládání, grafiku, více režimů a také český komentář od Bosáka a Svěceného.

Byl pro vás článek přínosný?