Hlavní navigace

Western Digital představil nové produkty. Na SSD si počkáme

21. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Western Digital se jako hlavní výrobce pevných disků snaží svými produkty přetlačit konkurenční cloudové služby typu Dropbox. Na poslední tiskové konferenci proto představil několik novinek a shrnul své aktuální portfolio. Nového toho ovšem příliš není.

Celkem nabízí pět typů pevných disků rozdělených barevným označením. Pro běžného uživatele jsou nejrelevantější WD Blue a WD Red, přičemž když budete i do počítačů používat WD Red, nic tím nezkazíte.

Jako konkurence cloudu nabízí kromě externích disků hlavně NASy pod označením My Cloud. Základem je úložiště dat doma, ke kterému ale lze přistupovat z internetu i přímo ze smartphonů přes aplikaci.

Výhodou je velká kapacita, nevýhodou (pro tuto činnost) stále ještě pomalý internet. Ideální je podle nás obě služby (NAS i cloud) vhodně kombinovat.


 

WD prosazuje NASy jako vhodnější místo pro zálohování. Pokud jde o citlivá data či velké objemy dat (záloha systému), dáváme mu za pravdu. Nicméně pokud o data určitě nechcete přijít, kromě NASu je cloud jako sekundární úložiště více než vhodné. I na NAS od WD lze nainstalovat aplikaci pro Dropbox.

 

WD představilo novou generaci NASu My Cloud Mirror (Gen 2), která má o něco rychlejší procesor (1,33 GHz proti 1,2 GHz), pro firmy je zde pak spíše řada Expert a Bussiness.

 

Ta nejdůležitější zpráva, tedy informace o akvizici SanDisku a chystaných SSD pod vlastní značkou, přitom nezazněla. SSD od WD jsou stále ve hvězdách, nicméně hybridní pokusy typu WD Black2 Dual Drive se zřejmě již opakovat nebudou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.