Hlavní navigace

XBMC pro Android: konečně dává Android u televize smysl

14. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

XMBC je pravděpodobně nejlepším softwarovým přehrávačem multimédií. Existuje pro Windows, OS X i pro Linux a najdete jej třeba na některých HTPC, například v Xtreameru Ultra (právě testujeme model Ultra II). Jeho autoři včera oznámili, že připravují XMBC také pro Android. K dispozici bude jako normální instalační balíček APK. Na telefonu si sice filmy takto pouštět nebudete, ale u tabletu už jde o zajímavé řešení.

Úvodní obrazovka nového XBMC 11

Jenže je tu ještě jedna kategorie zařízení, které se díky XBMC přesunou z kategorie málo nepoužitelných do zajímavých, a to HD přehrávače s Androidem. Mezi takové patří například nedávno testovaný Amex MP-G7. Polepší si i některé kousky z velkého testu HD přehrávačů (ty s dualbootem).

XBMC na televizi přes HTPC – stejně by to mohlo vypadat i u malého HD přehrávače s Androidem. Mimochodem, poznáte, co je to za film? (doplněno: aniž byste si přečetli jeho název v liště :)

 

 

Obyčejný malý a levný přehrávač připojený k televizi se tak může stát v přehrávání filmů stejně schopným, jako HTPC či stolní počítač. Současná verze podporuje pouze softwarové dekódování, ale v té finální by mělo jít o hodně schopný přehrávač. Dovedeme si například představit nasazení XBMC v dlouho připravované Google TV.

Podívejte se na ukázku přímo od týmu XBMC

 

zdroj: XBMC, Engadget (na novinku upozornil Tomáš Holčík na svém Google +)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.