Hlavní navigace

Zítra ve 14:00 se v Praze vyjde do ulic na protest proti ACTA

1. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zítra se v pražském Klárově (stanice metra Malostranská) koná protestní happening proti smlouvě ACTA pořádaný Českou pirátskou stranou. Začíná se ve 14:00, v 17:00 se startuje průvod na Pražský hrad.

Před týdnem zástupci České republiky prakticky v utajení podepsali mezinárodní smlouvu ACTA, která řeší ‚problémy‘, které naší společnosti údajně způsobuje kopírování. Pirátům ale nejde o stahování nejnovějších bijáků, ani o MP3 přehrávače nabité gigabajty hudby. Změny, které by ACTA přinesla, jsou neslučitelné Listinou základních práv a svobod. Musíme dát jasně najevo, že zákony nesmí psát korporace nahrávacího průmyslu a další lobby. Pokud se smíříme s digitální totalitou, kde budeme za několik let hledat poslední ostrovy opravdové svobody, které nám internet nyní poskytuje?“ říká Iva Bartoš, předseda ČPS.

Účast na Facebooku potvrdilo 6500 lidí. Celosvětovou petici pro ACTA už podepsalo bezmála 1,4 milionu lidí.

V sobotu proběhnou další protesty v ostatních městech ČR.

Za Cnews bychom vás chtěli poprosit, abyste si nejdříve přečetli ACTA nebo alespoň její analýzu, než vyjdete do ulic a budete protestovat. Strhnout se davem bez potřebných informací, proč bojujete, je nesmysl.

Byl pro vás článek přínosný?