Hlavní navigace

Tohle je 10 nejstahovanějších aplikací za poslední dobu. Používáte je také?

17. 7. 2020

Sdílet

Zdroj: Redakce
Druhé čtvrtletí tohoto roku poznamenala pandemie koronaviru, ale možná i díky tomu uživatelé zatím nejvíce v historii stahovali mobilní aplikace. A rekordně je i používali. Statistiky kombinují Google Play a App Store/iOS.

Jenom za duben strávili uživatelé v aplikacích 200 miliard hodin. Za čtvrtletí pak dosáhl počet stažení čísla 35 miliard a suma za ně utracená činila 27 miliard dolarů. Google Play je proti App Storu asi 2,5× větší a také mnohem zajímavější pro hry. Když ale dojde na placení, platforma iOS vydělá proti Androidu dvojnásobek.

Nejstahovanější aplikace v Q2 2020
Nejstahovanější aplikace v Q2 2020
Nejvýdělečnější aplikace v Q2 2020
Nejvýdělečnější aplikace v Q2 2020

Nejvíce vyrostly aplikace v souvislosti s karanténou. Tedy Zoom pro videokonference či Google Meet. Nejstahovanější hrou byla Save The Girl (znáte to někdo?) a nejvíce aktivních uživatelů má stále PUBG Mobile.

DT24

Nejlepší aplikace v Q2 2020 Žebříček oblíbenosti aplikací v Q2 2020

Mezi neherními aplikacemi vede stále TikTok a uživatelé v něm tráví i nejvíce času. Nejvíce aktivních uživatelů má ale Facebook. Do první desítky se dostala i skvělá chatovací aplikace Telegram, která má i velké množství aktivních uživatelů a v žebříčku je těsně za Spotify. Masy uživatelů jsou však na WhatsAppu a Messengeru. Zkuste si v kvízu porovnat, jak jsme na tom s ostatními.

Používáte na mobilu tyhle aplikace? (lze zvolit více možností)

zdroj: App Anie, Techcrunch

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.