Hlavní navigace

2 GHz u jádra grafické karty překonány a stanoven nový rekord v 3DMarku 11!

21. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mysleli jste si, že překonat hranici 2 GHz u jádra grafické karty je nemožné? Tak tohle zkuste říct Kingpinovi a ten vám ukáže, jak se to dělá. Společně s TiNem se mu totiž podařilo dosáhnout naprosto famózního úspěchu, kdy překonali frekvenci 2000 MHz s plnohodnotným čipem GK104, respektive grafickou kartou GeForce GTX 680.

 

Co k tomu bylo potřeba? Dlouhé hodiny testování a zkoušení několika karet, mnoho litrů kapalného dusíku a hlavně trpělivost. K dosažení takové frekvence byla použita EVGA GTX 680 Classified, na jejímž vývoji se částečně Kingpin s TiNem podíleli.

Dobrá zpráva je, že se nejedná o výsledek stabilní maximálně tak pro běh operačního systému, ale rovnou pro benchmark 3DMark 11 a jeho nastavení performance. Výsledné skóre je 16 472 bodů, což je nový světový rekord s použitím jediného grafického čipu.

Kingpin si tedy připsal hned dva světové triumfy, nejvyšší dosud známou frekvenci jádra u dedikované grafické karty a nejvyšší skóre v 3DMarku 11. Na výsledku se také podílel procesor Intel Core i7-3960X běžící na frekvenci 5538 MHz, základní deska EVGA X79 Classified a operační paměti G.Skill RipjawsZ. Bude zajímavé sledovat, jestli se podaří dojít ještě výše a jak vysoko to nakonec bude.

Zdroj: Kingpincooling forum

Byl pro vás článek přínosný?