Hlavní navigace

2800MHz paměti? Team Group nemá žádný problém!

23. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mnohoz  vás jistě ví, že přetaktování pamětí mnoho výkonu navíc nepřináší. Co když ale poběží na frekvenci
2800 MHz? To už by nějaký několikaprocentní nárůst výkonu přinést mohlo. Není však žádným tajemstvím, že budou tyto moduly určeny převážně pro nadšence a overclockery. Pro běžné použití mnoho významu nenabydou.

Dvoukanálové kity o velikosti 2× 2 GB a 2× 4 GB nesou označení Xtreem LV. Zkratka LV znamená Low Voltage, jejíž pojetí však zřejmě společnosti Team Group v dnešní době uniká. Oba kity mají totiž výchozí napětí 1,65 V, což je dnešní standard a rozhodně se nejedná o „Low Voltage“.

Základní časování je stanoveno na hodnoty 11-14-14-31, tedy CL11. Pravda, není sice nejlepší, ale nezapomínejte, že moduly s tímto časováním běží na frekvenci 2800 MHz. Mnoho levnějších pamětí potřebuje takové časování i k dosažení pouhých 1866 MHz. Xtreem LV 2800 MHz budou skoro jistě disponovat výběrovými paměťovými čipy, pravděpodobně z produkce společností Elpida či Hynix.

Již nyní lze předpokládat, že si nějaký z těchto extrémních kitů nekoupí běžný člověk, ale spíše overclocker. Za pomoci chlazení kapalným dusíkem je možné, že mohou atakovat současný rekord v maximální frekevenci operačních pamětí. Informace o ceně ani dostupnosti nebyly zveřejněny. Výrobce na modely Xtreem LV poskytuje doživotní záruku.

Zdroj: Team Group

Byl pro vás článek přínosný?