Hlavní navigace

3DMark pro Windows 8 oznámen

15. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Futuremark oznámila své plány. Dobrá zpráva pro všechny nadšence, 3DMark neumřel a s jeho nasazením ve Windows 8 se počítá. Chystaný operační systém má vyjít v příštím roce, nejdříve ve třetím čtvrtletí. Nedá se předpokládat, že by nový 3DMark osmičky nějak výrazněji předběhl, oficiální slovo o datu vydání avšak zatím nepadlo. Pracovní název projektu zní 3DMark for Windows 8.

Zajímavostí je, že bude mít za úkol změřit všechny stroje, na nichž systém poběží. Pokud jste se domnívali, že si tento efektní benchmark vyzkoušíte (jako obvykle) jen na nejnašlapanějších mašinách, mýlili jste se. Futuremark by protentokrát rád změřil výkon počítačů i tabletů a porovnal je mezi sebou. To mimo jiné znamená, že bude kromě architektury x86 podporovat také ARM. A že bude fungovat jak v dotykovém Metru, tak v klasickém prostředí Windows.

Vývojáři slibují úchvatné scenérie, kterých jsme se zatím pokaždé dočkali. Osobně by mě zajímalo, jak půjde tento příslib skloubit s tablety, které výkonem přeci jenom tolik oplývat nebudou. Pokud jste o 3DMarku nikdy neslyšeli, nejlépe si vyzkoušejte (bezplatně) starší verze.

Zdroj: Tisková zpráva via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?